Previerka v Osrblí určila zloženie mužskej reprezentácie na MS

03.02.2013 Brezno

Osrblie 2. februára (TASR) - Slovenskí biatlonisti Matej Kazár, Pavol Hurajt a Miroslav Matiaško, ktorí získali v sobotu v rýchlostných pretekoch 2. kola Stredoeurópskeho pohára na 10 km v Osrblí prvé tri miesta, budú reprezentovať Slovensko na blížiacich sa majstrovstvách sveta v českom Novom Měste na Morave (7. - 17. februára). Podľa rozhodnutia reprezentačného trénera Manfreda Geyera trojicu ešte doplní Martin Otčenáš a na vytrvalostný súboj na 20 km v druhom týždni svetového šampionátu aj Dušan Šimočko ml.

Ako potvrdil prezident Slovenského zväzu biatlonu (SZB) Ján Hyža, tréner reprezentácie hodnotil do nominácie výsledky sobotňajšej previerky aj nedávno dosiahnuté výkony vo Svetovom pohári. "V tomto smere sa najviac očakávalo vystúpenie Pavla Hurajta a porovnanie výkonnosti so zvyškom mužskej reprezentácie, nakoľko to bolo prvé súťažné vystúpenie úspešného olympionika po dlhšej dobe," prezradil časť zámeru netradičnej previerky pripravenosti Hyža.

Na Horehroní Šimočko ml. s Hassilom

Funkcionári SZB tak dostali jasnejšiu odpoveď, kto bude reprezentovať SR budúci týždeň, keď v Čechách začína svetový šampionát a v Osrblí finále IBU pohára (7. - 10. februára). Na Horehroní bude v reprezentačnej zostave Šimočko ml. s Tomášom Hassilom, pričom Šimočko sa na ďalší týždeň premiestni na svetový šampionát.

Podujatie v známom areáli v Osrblí prilákalo na úvodný súťažný deň 2. kola Stredoeurópskeho pohára (zároveň 3. kolo slovenského Viessmann pohára) vyše 150 súťažiacich v kategóriách dorastu a dospelých zo štyroch krajín. Na mokrom a ťažkom snehu (teplota vzduchu +4°C) sa darilo slovenským pretekárom aj v ďalších kategóriách, keď z celkového počtu 11 vekových kategórii zostalo doma šesť prvenstiev.

Súťažný program pokračuje v nedeľu vytrvalostnými pretekmi so štartom o 10:00 hod.

Rýchlostné preteky mužov na 10 km - 1. Matej Kazár 25:09,6 (3), 2. Pavol Hurajt 26:19,3 (1), 3. Miroslav Matiaško 26:33,1 (2), 4. Dušan Šimočko (všetci VŠC Dukla B.Bystrica) 26:52,3 (1), 5. Tomáš Hasilla (Valaská-Osrblie) 27:07,4 (2), 6. Martin Otčenáš (VŠC Dukla B.Bystrica) 27:10,2 (4)
 

Vyberte región